Biografia


Vaig nàixer a Alboraia en 1957, fill de Fernando (de ca Rosa), i de Maria (de cal carboner), matrimoni que tenia un comerç a la plaça del poble. Vaig estudiar a l’escola parroquial i a la filial nº 6 de l’institut Lluís Vives, però acabí el Batxillerat Superior i el COU al Benlliure, des d’on vaig passar a la Universitat de València per llicenciar-me en Filosofia i Ciències de l’Educació, rama Psicologia. Des d'aleshores treballe en un centre educatiu com a orientador escolar i professor, àmbits on he escrit un manual de llengua i he elaborat material didàctic i psicopedagògic per a tutoria en l’ESO o per a formació del professorat.
La meua tardana vocació literària es va iniciar amb relats curts, dels quals destaquen:
Primers divendres de mes (3r premi al Certamen Literari del Col·legi Oficial de Doctors i Llicenciats de València, 2004)
L’MP3 (1r premi al Certamen Literari del Col·legi Oficial de Doctors i Llicenciats de València, 2008)
Doctor Oníric Causa (1r premi al IX Certamen Literari Escrits a la tardor - Vila de L'Eliana, 2010)
El nostre banc a la vella estació del Pont de Fusta (Accèssit al I Certamen València Parc Central, 2011)
La dona de l'ermita, publicada per la Fundació Bromera per al foment de la lectura i distribuïda pel Levante-EMV en juny de 2015, dins de la col·lecció "Llegir en valencià"
La dalla (1r premi del II Certamen Literari de Monserrat-2017)
Micalet el Pallús, publicada per la Fundació Bromera per al foment de la lectura i distribuïda pel Levante-EMV en juny de 2018, dins de la col·lecció "Llegir en valencià"

El bot a la narrativa juvenil el vaig fer amb la novel·la El diari del pare, publicada per l’editorial Tabarca Llibres en  2010. Des d'aleshores he rebut diversos premis:
Finalista al 12é Certamen Literari Ciutat de Torrent – 2011 amb la novel·la Un pont sense baranes, publicada per l’editorial Tabarca Llibres en  2012;
XVIII Premi Fundació Bancaixa de Narrativa Juvenil amb la novel·la Esperant la lluna plena, que va publicar l'editorial Bromera en 2014;
36é Premi Enric Valor de Narrativa Juvenil per la novel·la Pell de seda, publicada per Edicions del Bullent en 2017.
III Premi Vila de Teulada de Narrativa Juvenil amb la novel·la Estic insuportable, i què?, que publicà l'editorial Bromera en 2018.

Pel que fa a la literatura infantil, vaig iniciar-me amb Ximo Potter i el col·leccionista de mòbils, publicada per Edicions del Bullent, al gener de 2015, i guardonada amb el Premi Samaruc per part de l'associació de Bibliotecaris. I encetant la col·lecció Anem de festa, Tàndem Edicions ha publicat El 9 d'octubre, en 2015.

Sempre he estat arrelat al meu poble, com s’aprecia en les meues obres. Sent adolescent, pertanyia al grup scout Sant Cristòfol, i des de jove sóc soci de la Societat Musical d’Alboraia. El compromís amb la llengua em va sorgir de manera natural i espontània. La família és valencianoparlant i, com que a l’escola aprenia en castellà, m’apuntí als cursos de Lo Rat Penat, quan aquesta institució seguia les Normes de Castelló. Gràcies a eixe bagatge, em proposaren donar classes de valencià al col·legi on treballava, perquè professors amb la titulació adient no n’hi havia ni per a començar. Eixe fet ha possibilitat que hui ensenye, escriga i anime els meus alumnes a estimar la nostra llengua.